Skip to main content
Egészségbiztonság Nemzeti Laboratórium

I. Invázióbiológiai konferencia

Moderátorok

Darányi László

Darányi László

Darányi László a Duna-Ipoly Nemzeti Park nyugalmazott munkatársa. Pályafutása során előbb éveken át vadőrként dolgozott egy vadásztársaságnál, majd mintegy négy évtizeden át volt természetvédelmi őr. Leginkább ismert és elismert a nagyragadozók kapcsán kifejtett tevékenységeivel lett, elsősorban a börzsönyi hiúz titkait kutatva. Jelenleg aktívan vesz részt az Ipoly mentén elszaporodott inváziós nutriák gyérítésében.

Dr. Katona Krisztián

Dr. Katona Krisztian

Katona Krisztián a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézetének docense. Kutatásaiban elsősorban a növényevők táplálkozásával, a csülkös vadfajok változatos hatásaival foglalkozik. Számos vizsgálatot folytat több projektben is az inváziós mosómedve, a nyestkutya és a nutria hazai előfordulásával, hatásaival kapcsolatosan. Jelenleg egy mosómedve- és egy nutriagyérítési programot is irányít.

Dr. Molnár Zsolt

Dr. Molnár Zsolt

Molnár Zsolt botanikus, etnoökológus, a HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont tudományos tanácsadója, a Hagyományos ökológiai tudás kutatócsoport vezetője. Fő kutatási területei: tájtörténet, tájökológia, hagyományos ökológiai tudás és természetvédelmi biológia. Kutatásainak fő célja, hogy segítse a természet és ember fenntartható együttműködését, részben tájaink múltjának és jelenének jobb ökológiai megismerése, másrészt elődeink és kortársaink ún. hagyományos ökológiai tudásának megismerése, tisztelete és használata által.

Sipos Ferenc

Sipos Ferenc

Sipos Ferenc, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságon 26 éve dolgozó ökológus-biológus. Hivatali munkája során évtizedek óta jelentős szerepe van az Igazgatóság működését meghatározó konzervációbiológiai, természetvédelmi kezelési stratégiák kidolgozásában és államigazgatási megvalósításában.